Povestea noastră

Eu Marian Stoica, cel care îngrijește această pagină, sunt din 2010 sunt un apicultor pasionat, practicând o apicultură tradițională, bazată pe principiul că albina este un prieten al omului și față de care noi oamenii avem mai degrabă responsabilități decât drepturi.

Producem miere și alte produse apicole pentru familie și prieteni oferim surplusul către oameni care înțeleg și apreciază la justă valoare aceste produse. Reușim astfel să acoperim o parte din costurile de administrare ale stupinelor și de finanțare a proiectelor noastre.

Ne implicăm activ și milităm pentru o apicultura onestă, curată, pe care o practicăm cu „frică de Dumnezeu” și respect față de oameni. Știm că albinele noastre oferă leacuri care ajung preponderent în alimentația copiilor, a bătrânilor sau a celor în suferință. Și suntem foarte atenți și responsabili cu acest aspect.

Proiectele noastre:

  • Îngrijim albinele de LaStupina.ro
  • Plantăm și multiplicăm plante melifere la pepiniera PlanteMelifere.ro
  • Scriu din când în când despre pasiunea mea pe blogul MyBees.ro
  • Membru al „Societății Române de Apiterapie
  • Prin proiectul ScoalaApicola.ro ne implicăm activ în activități educaționale și de conștientizare, dedicate copiilor și adulților, prin ateliere practice desfășurate în stupina, în școli/instituții de învățământ sau în spații ale partenerilor.
  • Din 2018 suntem membri si parteneri ai Asociației Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici, LaStupina.ro devenind o stupină deschisă, cu rol educativ și experențial, pentru copii și adulți.

Am alături de mine, în toate acestea, o echipa fantastică – familie si colegi, pe care mă pot baza în fiecare clipă petrecută printre albinele noastre.