Povestea noastră

Eu Marian Stoica, cel care îngrijește această pagină, sunt din 2010 un apicultor pasionat. Practic o apicultură tradițională, bazată pe principiul că albina este un prieten al omului și față de care noi oamenii avem mai degrabă responsabilități decât drepturi.

Producem miere și alte produse apicole, în primul rând pentru familie și prieteni. Oferim surplusul către oameni care înțeleg și apreciază la justă valoare aceste produse. Și care apoi, de cele mai multe ori, ne devin și prieteni. Reușim astfel să acoperim o parte din costurile de administrare ale stupinelor și de finanțare a proiectelor noastre.

Ne implicăm activ și milităm pentru o apicultura onestă, curată, pe care o practicăm cu „frică de Dumnezeu” și respect față de oameni. Știm că albinele noastre oferă leacuri care ajung preponderent în alimentația copiilor, a bătrânilor sau a celor în suferință. Și suntem foarte atenți și responsabili cu acest aspect.

Proiectele noastre:

  • Prin proiectul ScoalaApicola.ro ne implicăm activ în activități educaționale și de conștientizare, dedicate copiilor și adulților, prin ateliere practice desfășurate în stupina, în școli/instituții de învățământ sau în spații ale partenerilor.
    Cel mai important asemenea proiect este „MiculApicultor„, atelier experiential prin intermediul caruia ducem albinele si povestile lor, in mijlocul copiilor, la propriu, de peste 9 ani.
  • Din 2018 suntem membri fondatori ai Asociației Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici, LaStupina.ro devenind astfel prima stupină deschisă, cu rol educativ și experențial, pentru copii și adulți.
  • Unul din proiectele foarte dragi nouă este și Patrula Albinelor, care reprezintă un răspuns al nostru la nevoia de protecție a albinelor din mediul urban. În perioada în care se înmulțesc, aceste sfârșesc prin a fi ucise de oamenii speriați.
    Noi intervenim în situațiile în care acestea sunt puse în pericol, sau reprezintă ele un pericol. Cu sprijinul autorităților le salvăm și le relocăm în spații special amenajate și sigure, în București sau în stupinele noastre.
  • Dacă dorești să devii apicultor și nu știi de unde să începi, am creat pentru tine o serie de materiale gratuite, care te vor introduce în fabuloasa lume a albinelor.
    Materialele sunt disponibile sub forma unui mini-ghid, pe care ți-l transmit prin email și îl poți solicita de aici: marianstoica.ro

Am alături de mine, în toate acestea, o echipa fantastică – familie si colegi, pe care mă pot baza în fiecare clipă petrecută printre albinele noastre.